Sabgro :: Groothandel voor tuinaannemer en particulier

Sabgro

Vanaf 1/02/2024 zal onze nieuwe prijslijst in voege gaan. Voor het gros van ons assortiment zullen de prijzen stabiel blijven.

Onze sedum- en graszodenservice

HERBAROL
GRASZODEN of GRASMAT

 

Een mooi groen grastapijt?

 

Iedereen wil het in zijn tuin, en liefst nog snel ook. Zelf zaaien is een mogelijkheid, maar een slechte opkomst en talloos onkruid zijn gekende problemen. Met onze herbarol bieden wij u dé oplossing: de aanleg van uw gazon met graszoden op rol. Direct een afgewerkt resultaat!

 

• Snel en eenvoudig

 Makkelijk alleen te plaatsen

 Ideaal voor alle oppervlaktes

 Sneller gebruik van het gazon

 Bijna het ganse jaar te plaatsen

 Ook te plaatsen bij minder gunstige weersomstandheden

HERBAROOF
VOORBEGROEIDE GRASTEGEL

 

Kant-en-klaar groendaksysteem

 

 

Het Herbaroof kant-en-klaar groendaksysteem is een all-in-one cassette, reeds voorzien van substraat en beplanting met sedum, voor platte of licht hellende daken. Aparte aanvoer van materialen op hoogte is dan ook overbodig. De vorm van de cassette maakt de plaatsing uiterst snel, eenvoudig en proper. Herbaroof is een Belgische ontwikkeling geïnspireerd op en gericht naar de professionele markt.
Een zeer belangrijk voordeel van het Herbaroof kant-en-klaar groendaksysteem is de extra water-buffering bij regen en het vertraagd afgeven van hemelwater aan de voorziene riolering. herbaroof zuivert tevens de lucht en neemt fijn stof op. Daarnaast zorgt het herbaroof-systeem voor extra thermische- en geluidisolatie. herbaroof beschermt ook de reeds geplaatste dakbedekking tegen UV-licht en andere schadelijke weersinvloeden, wat resulteert in een langere levensduur.
Door de combinatie van de kant-en-klare herbaroof cassette en snelle, eenvoudige plaatsing
kan men meteen genieten van een prachtig begroeid dak.

HERBAFIX – Kant-en-klaar grastegelsysteem
SEDUMCASSETTE

 

Een groene verharding in een handomdraai

 

Herbafix wordt ingezaaid en opgekweekt met kennis van zaken, jarenlange ervaring en  aandacht voor de kwaliteit van het product. Dankzij een speciaal substraat groeit het gras egaal en goed doorworteld in de tegel, waardoor een perfect groene grasmat ontstaat.  Resultaat: onmiddellijk een mooie, groene oprit, parkeerplaats, brandgang, … 

herbafix kan onmiddellijk in gebruik genomen worden. Het grasmengsel wordt zodanig  samensgesteld dat de wortels van het gras tot 50 cm diep kunnen doorgroeien na plaatsing. Ons grastegelsysteem is verkrijgbaar in 45 mm hoogte. Eén formaat met een breed gamma  aan toepassingen, zowel voor personenwagens en licht recreatief gebruik, als voor parkeerplaatsen voor zwaar verkeer en brandgangen. 

 

De voordelen:

• Plaatsing het jaar rond

• Geen kunstmatige afwatering nodig 

• Voorbegroeid en doorworteld bij aflevering

• Snel en eenvoudig plaatsen 

• 100% waterdoorlatend 

• Modulaire tegel

HERBAMAT

 

Groendak met traditionele opbouw


Bij de klassieke opbouw van een groendak wordt vaak gebruik gemaakt van een kant-en-klare vegetatielaag met kokosmatten, die reeds begroeid zijn met sedum.  Deze sedummatten worden ook steeds vaker toegepast als bodembedekkers voor o.a. rotondes en bermen.

Onze sedummatten worden begroeid met minimaal 8 verschillende soorten sedum. De plantjes worden gezaaid of gestekt en opgekweekt op een afbreekbare kokosvezelmat met daarop een uitgebalanceerd mineraal daktuinsubstraat met RAG-gecertificeerde componenten.

Bij aflevering is de goed doorwortelde mat minimaal 85% volgroeid, wat een direct en mooi begroeid resultaat op uw dak of in uw plantsoen geeft. Onze sedummatten worden  eveneens geproduceerd conform de FLL-richtlijnen.